21 NOVEMBER 2018

Världens mest innovativa företag flyttar till Frösundavik

I december flyttar det amerikanska IT-företaget ServiceNow in i sitt nya kontor på Frösundavik. ServiceNow är rankat som världens mest innovativa företag 2018 enligt Forbes Magazine. Från sitt 1 000 kvm stora kontor kommer de att fortsätta sin expansion i Sverige och Norden.

– Med våra företagstjänster i molnet utmanar vi den gamla IT-världens företag. Vår serviceplattform automatiserar, digitaliserar och optimerar affärsprocesser som ger en bättre upplevelse för anställda, användare och kunder, säger Johan Dahlin, Sverigechef på ServiceNow.

Med endast några få år på marknaden har ServiceNow lyckat skaffat sig flera stora svenska kunder – bland annat Volvo, AstraZeneca och Telia. Och fler lär följa i deras fotspår.

– Att ett så innovativt företag som verkligen ligger i framkant av den digitala utvecklingen väljer att flytta hit ser jag som ett kvitto på att vi erbjuder något unikt i Frösundavik. Här finns fullutrustat gym med sporthall, restaurang, café, cateringmöjligheter, cykelparkering inomhus, gemensam husreception, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. Lägg därtill det fantastiska läget i Hagaparken med närhet till kommunikationer precis intill. Allt detta gör Frösundavik till ett svårslaget kontorsalternativ, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus.

Flera nya företag

I Frösundavik sitter sedan tidigare bland andra Ford, Merck, SAS och Schneider. Under det senaste året har, förutom ServiceNow, även flera andra bolag flyttat in – bland annat livsstilsmagasinet Plaza (500 kvm), Life Science-företagen PharmaRelations (450 kvm) och Accord Healthcare (240 kvm) samt det österrikiska industriteknik-företaget Andritz (520 kvm). Strategin att fylla på med fler dynamiska och expansiva bolag har burit frukt, och den totala uthyrningsarean för de nya företagen uppgår till över 2 700 kvm.

Hansi Danroth ser inflyttningarna som ett bevis på att Frösundaviks koncept tilltalar nya hyresgäster.

– Att ha alla funktioner under ett och samma tak gör att företagen kan fokusera på sin kärnverksamhet och få bättre workflow i vardagen. Här finns alla möjligheter för företag och människor att trivas och må bra.

För mer information kontakta:
Hansi Danroth, Mengus
Tel 070-524 12 70
Mail: hansi@mengus.se

Mengus är en private equity-firma specialiserad på fastighetsinvesteringar. Mengus förvaltar fastighetsfonderna Mengus 2016 och Mengus 2018 för institutionella investerare. Tillgångarna i fonderna Mengus 2005 och Mengus 2011 är sedan tidigare avyttrade med mycket god avkastning. Mengus 2016 äger den 45 000 kvm stora Frösundavik-fastigheten. Mengus 2018 är i investeringsfas och liksom tidigare fonder är inriktningen kontorsfastigheter i Stockholm med utvecklingspotential.